read.COMMENT.follow

Thursday, December 22, 2011

the Truth

The truth about the world .

Sunday, December 18, 2011

Friendship

Even Patrick knows what it means by friendship .



Just a Story .

Bf : Kita main satu game nak tak ?

Gf : Game apa ?


Bf : Mcam ni , esok awak tak paya contact saya . Mksudnya tak paya text call or apa apa yng 



berkaitan lah . Saya pun buat mcam tuu dkat awak okay ? Kita tgok spea menang .


Gf : Okay !

Esoknya , si Gf terpksa lah than rindu dkat Bf . Mengenangkan yng ni satu permintaan , si Gf 



 cuba kuatkan hati.

Keesokkan harinya , si Gf call si Bf . Tapi tak dijwab . So si Gf pegi dkat ruma Bf dia . Di luar 



ruma ,rmai orng . Dia mula rasa pelik then trus msok ke ruma . Sekujur tubuh terbaring kaku 


di tnga ruma . Dan tubuh tuu adalah jasad si Bf yng dah meninggal . Mak si Bf pun bagi surat 


dkat GF .

Surat yng bertulis :

Sayang , smlam awak dpat hdup sehari tnpa saya . Saya pasti esok dan seterusnya pasti awak 



dpat hdup bhagia tnpa saya . Love you ♥

Apa boleh buat ?




Thursday, December 15, 2011

Strangers




Mr know it all
Well ya think you know it all
But ya don't know a thing at all
Ain't it something y'all
When somebody tells you something bout you
Think that they know you more than you do
So you take it down another pill to swallow

Mr bring me down
Well ya like to bring me down don't ya
But I ain't laying down, baby
I ain't going down
Can't nobody tell me how it's gonna be
Nobody gonna make a fool out of me
Baby you should know that I lead not follow

Oh you think that you know me, know me
That's why I'm leaving you lonely, lonely
Cause baby you don't know a thing about me
You don't know a thing about me

You ain't got the right to tell me
When and where to go, no right to tell me
Acting like you own me lately
Yeah baby you don't know a thing about me
You don't know a thing about me

Mr play your games
Only got yourself to blame
When you want me back again
But I ain't falling back again
Cause I'm living my truth without your lies
Let's be clear baby this is goodbye
I ain't coming back tomorrow
Oh you think that you know me, know me
That's why I'm leaving you lonely, lonely
Cause baby you don't know a thing about me
You don't know a thing about me

You ain't got the right to tell me
When and where to go, no right to tell me
Acting like you own me lately
Yeah baby you don't know a thing about me
You don't know a thing about me

So what, you've got the world at your feet
And you know everything about everything
But you don't
You still think I'm coming back but baby you'll see

Oh you think that you know me, know me
That's why I'm leaving you lonely, lonely
Cause baby you don't know a thing about me
You don't know a thing about me

You ain't got the right to tell me
When and where to go, no right to tell me
Acting like you own me lately
Yeah baby you don't know a thing about me
You don't know a thing about me

Mr know it all
Well ya think you know it all
But ya don't know a thing at all
Yeah baby you don't know a thing about me
You don't know a thing about me


Thursday, December 8, 2011

Crestfallen







by
hady|AG

Wednesday, December 7, 2011

Indigenous

"After fighting and fighting, I can't move forward towards what I'm fighting for. At last, I realize that to be yourself is much better than being a fake person."


Kata-2 diatas ditujukan kepada sesiapa je yang terasa :D 
HAHA , ape boleh buat .
aku dah bosan dgn manusia yang taktau nak jadi diri sendiri =.=''
bila namapak orang lain cam bagus@cool sikit .
mula laa nak tiru ape je yang diorang buat .
dari gaya jalan , cara cakap , penampilan .
Almost everything he/she wanted to imitate that person +.+



Kadang-2 jadi diri sendiri lagi best sebab orang lain takde ape yang kita ade ;)
jadi bersyujurlah dengan apa yang kita ada kan .
So kepada segala kalian makhluk-2 yang bergelar manusia .
jadilah diri sendiri bak kata pepatah .
bagai AYAM jadi ANGSA , akhirnya jadi AYAM juga *.*
maka renung-2 kan dan selamat beramal :)






by
hady|AG

Friday, November 4, 2011

Bom Tangan (GRENADE)

Bom Tangan





Mudah datang, mudah pergi, yang bagaimana anda tinggal

Oh, mengambil, mengambil, mengambil semua tetapi anda tidak pernah memberi
Jika telah diketahui, anda adalah masalah dari ciuman pertama
Sekiranya mata anda terbuka luas, mengapa mereka terbuka?



Mengurniakan kepada kamu semua saya telah dan anda melepaskannya ke dalam tong sampah
Anda melepaskannya ke dalam tong sampah, anda tidak
Untuk memberi saya semua cinta anda adalah semua saya pernah bertanya
'Sebab apa yang kamu tidak faham



Saya menangkap bom tangan untuk ya
Buangkan tangan saya di atas bilah untuk ya
Saya melompat di depan kereta api untuk ya
Anda tahu saya berbuat apa-apa untuk ya



Saya akan pergi melalui semua kesakitan ini
Ambil sebutir peluru terus melalui otak saya
Ya, saya akan mati kerana anda, bayi
Tetapi anda tidak akan melakukan perkara yang sama



Tidak, tidak, tidak, tidak



Hitam, hitam, hitam dan biru, memukul saya 'til saya kebas
Beritahu syaitan yang saya katakan, dong, apabila anda kembali ke di mana andadaripada
Wanita gila, wanita yang buruk, yang hanya apa yang anda, yeah
Anda akan senyuman di wajah saya kemudian merobek brek dari kereta saya



Mengurniakan kepada kamu semua saya telah dan anda melepaskannya ke dalam tong sampah
Anda melepaskannya ke dalam tong sampah, ya, anda tidak
Untuk memberi saya semua cinta anda adalah semua saya pernah bertanya
'Sebab apa yang kamu tidak faham



Saya menangkap bom tangan untuk ya
Buangkan tangan saya di atas bilah untuk ya
Saya melompat di depan kereta api untuk ya
Anda tahu saya berbuat apa-apa untuk ya



Saya akan pergi melalui semua kesakitan ini
Ambil sebutir peluru terus melalui otak saya
Ya, saya akan mati ya, bayi
Tetapi anda tidak akan melakukan perkara yang sama



Jika badan saya terbakar
Ooh, anda hendak menonton saya membakar dalam api
Anda berkata anda menyayangi saya, anda seorang pendusta
'Sebab anda tidak pernah, pernah, pernah dilakukan, bayi



Tetapi sayang, saya masih hendak menangkap bom tangan untuk ya
Buangkan tangan saya di atas bilah untuk ya
Saya melompat di depan kereta api untuk ya
Anda tahu saya berbuat apa-apa untuk ya



Saya akan pergi melalui semua kesakitan ini
Ambil sebutir peluru terus melalui otak saya
Ya, saya akan mati kerana anda, bayi
Tetapi anda tidak akan melakukan perkara yang sama



Tidak, anda tidak akan melakukan perkara yang sama
Anda tidak akan melakukan perkara yang sama
Ooh, anda tidak pernah melakukan perkara yang sama
Tidak, tidak, tidak, tidak

Tuesday, October 18, 2011

SuckSeed!!!!


The best Thai-movie ever ! SUCKSEED !

Tuesday, August 2, 2011

Support ?

Assalamualaikum .



17 Julai 2011 . Tarikh keramat bagi aku kerana pada hari itu , Bonda ku , telah disahkan menghidap penyakit kanser payudara . Dia telah dimasukkan ke hospital Mahkota Medical Center pada 21 Julai 2011 . Pagi petang siang malam , aku berdoa kepada Allah agar penyakit Bonda ku ini dapat dihapuskan .







thanks for reading this entry and please , leave a comment okay , love u all  ♥








Updating !

Assalamualaikum .



And now I'm goiung to re-updating my blog . HAHA . sudah lama sungguh saya tidak menghadap ini blog sejak beberapa bulan yang lepas :P Cheywahh . HAHA . Okay . actually . banyak benda aku nak kongsi . tapi apa kan daya . sejak akhir akhir ini , aku agak kekesibukkan kerana SPM . HAHA .trial SPM 2011 bulan september nanti . means naik raya kan ? ADUH ! aku tak study lagi kot . tapi tak kesah la kan . pape pon . wish me luck kay ;) 




thanks for reading this entry and please , leave a comment okay , love u all  ♥


Tuesday, June 28, 2011

Speechless....


kasut baru aku , hehe , nenek aku bagi ♥ sayang nenek ketat2 . love u nenek ^_^




thanks for reading this entry and please , leave a comment okay , love u all  ♥

Sunday, May 22, 2011

Michael Jackson ♥

Assalamualaikum ...

Siapa yang tak kenal Michael Jackson@Mikaeel ? Bohong la kan kalau tak kenal tu . Nampaknye menipu :P Al-Fatihah kepada beliau yang telah kembali ke rahmatullah . Post kali ini ingin membincangkan tentang lagu terbaru beliau . Lagu terbaru beliau ialah Hollywood Tonight . Macam mana beliau boleh membuat sebuah lagu yang baru sedang kan beliau telah pon meninggal ? Cuba hangpa dok tanya diri sendiri . Cam mana dia buat lagu tu ? Meh sini bagi tau cek . Cek pon na tau gak cam mana kan . Mana la tau cek da meninggal nanti ke kan cek bole buat lagu . HAHA . Tapi memang tak dinafikan , lagu ni memang BEST sgt !!!! HAHA , terOVER lak , sorry2 . So renung2 kan la dan selamat beramal .

Berikut adalah lirik lagu Hollywood Tonight beserta dengan videonya sekali .



Lipstick in hand 
Tahitian tanned 
in her painted on jeans 

She dreams of fame 
She changed her name 
To one that fits the movie screen 
She's headed for the big time, that means 

She's going Hollywood 
She's going Hollywood tonight 
She's going Hollywood 
She's going Hollywood tonight 
She's going Hollywood 
She's going Hollywood tonight 
It's true, that you, may never ever have that chance again 

West bound Greyhound 
To tinsel town 
Just to pursue her movie star dreams 
She's giving hot tricks to men 
just to get in 
When she was taught that that's not clean 
She's headed for the big time, that means 

She's going Hollywood 
She's going Hollywood tonight 
She's going Hollywood 
She's going Hollywood tonight 
She's going Hollywood 
She's going Hollywood tonight 
It's true, that you, may never ever have that chance again (that chance again) 

[Spoken words:] 
She gave up her life, to follow her dreams 
Left behind everything, for the movie scene 
Nothing more she could want, she was determined to follow her plan 
She wanted Hollywood, she wanted it bad 
Now that she got her dream, she became a star 
It all looked so good, but only good from afar 
Imprisoned in every paparazzi's camera, every guy wished they could 

Now it's back to reality, for Ms. Hollywood 

Lipstick in hand 
Tahitian tanned 
in her painted on jeans 

She dreams of fame 
She changed her name 
To one that fits the movie screen 
She's headed for the big time, that means 

She's going Hollywood 
She's going Hollywood tonight 
She's going Hollywood 
She's going Hollywood tonight 
She's going Hollywood 
She's going Hollywood tonight 
It's true, that you, may never ever have that chance again (that chance again) 

(You know it baby) 
West bound Greyhound 
To tinsel town 
Just to pursue her movie star dreams 

West bound Greyhound 
To tinsel town 
Just to pursue her movie star dreams 

(You know it baby) 
West bound Greyhound 
To tinsel town 
Just to pursue her movie star dreams 

West bound Greyhound 
To tinsel town 
Just to pursue her movie star dreams 

(She's Hollywood x 10)








thanks for reading this entry and please , leave a comment okay , love u all  ♥

New Look .

Assalamualaikum ...

how is my new blog-face ? HAHA , pretty lame rite but totally simple . aku dah malas na buat yg gloomy2 & glitter2 ni sume , buang mse je kan , HAHA . better buat simple n senang org na bce , tade la pening tgk blog aku ni pnoh ngn apps yg ta spatotnye ade kan , SOORY kalau2 post ni ade buat sape2 yg terguris or termakan hati kan , SayaAmirulHadi meminta maaf :)




thanks for reading this entry and please , leave a comment okay , love u all  ♥

Saturday, May 14, 2011

CHEATER !!!

Assalamualaikum ...

Berikut adalah tips -tips atau cara - cara untuk meniru di dalam peperiksaan .




#1: Guna kuku tangan (fingernail)

Tulis maklumat menggunakan pensil di kuku. Kalau cikgu datang nak tengok, cepat-cepat padam. So, kepada cikgu-cikgu, kalau nampak ada yang asyik tengok kuku tu, sila lah datang senyap-senyap dan tangkap.



#2: Guna mechanical pencil atau pen

Cara ni mesti guna mechanical pencil dan pen yang transparent supaya boleh masukkan kertas dalam tube pencil dan pen ni. Dah masukkan kertas bertulis nota atau formula tu, tutup balik cam biasa. Masa exam, boleh tiru dengan selesanya kecuali kalau cikgu dah membaca rahsia ni. Kalau itu berlaku, akan kantoi la dengan mudah sekali.

#3: Guna kalkulator saintifik

Cara ini memang popular. Selitkan nota kecil menggantikan kertas yang memang sedia ada di bahagian penutup kalkulator tu. So, sila jangan benarkan pelajar membawa penutup kalkulator semasa peperiksaan.

#4: Tengok kertas student lain

Cara ni paling senang. Buat-buat lenguh leher, pastu buat-buat cracking neck. Sambil tu, jeling-jeling jawapan kawan sebelah. Kalau buat selalu sangat, memang wajib ada yang kena ketuk plak kat kepala..haha

#5: Guna penutup pen

Lebih banyak pen yang ada penutup, lebih bagus! Nota penting diselit dalam penutup pen dan tutup pen macam biasa. Bila perlu, ambil la nota dalam penutup pen tu. Tapi jangan buat banyak kali, nanti kantoi. So,  kalau ada student yang bawak banyak pen, try la check penutup pen tu. Mungkin akan menjumpai sesuatu yang tak terjangka!

#6: Tulis di atas meja

Yang ni pun popular. Tulis nota atau formula atas meja. Cikgu takkan asyik nak check meja je kan. If kantoi, cakap la bukan sendiri yang tulis. Tapi tak dapat la nak menolong kalau cikgu kenal tulisan pelajar! Haha


#7: Guna pemadam

Potong pemadam menggunakan pisau tapi jangan sampai putus, potong separuh je. Tulis nota di tempat yang dipotong tadi. Lepas tu, biarkan pemadam tu kembali macam keadaan asal. Bila nak tengok nota tu, bengkokkan sedikit pemadam tu dan boleh lah meniru dengan bijaknya.

#8: Tulis di lanyard

Kebanyakan sekolah sekarang ni mempunyai kad matriks yang dipakai bersama landyard. Nota atau formula di tulis pada landyard dan dipakai semasa peperiksaan. Kemudian jeling-jeling sket nota dan formula yang ditulis semasa peperiksaan.

#9: Guna MP3 player

Yang ini mungkin digunakan oleh mereka yang bertudung. Nota dirakam dalam format mp3 dan dimasukkan ke dalam mp3 player. Boleh dengar nota yang dirakam semasa menjawab peperiksaan. Tapi kalau guna volume terlalu kuat sampai orang lalu dekat pun boleh dengar, senanglah nak tangkap!

#10: Label botol minuman

Ini memang agak popular di negara barat. Caranya label botol minuman ditanggalkan dan di’scan’. Selepas tu, digantikan maklumat label di botol tu dengan nota dan formula. Label dicetak dan ditampalkan semula di botol minuman. Tapi di Malaysia, selalunya pelajar diarahkan meletakkan botol minuman di lantai sebelah meja mereka.

#11: Label botol minuman 2

Cara menggunakan label botol minuman yang kedua ni lebih mudah. Untuk ini mesti menggunakan botol transparent. Label botol minuman ditanggalkan dan bahagian belakang label ditulis dengan nota atau formula. Kemudian label dilekatkan semula pada botol.  Kalau tengok, memang boleh nampak tulisan belakang label tu sebab botol tu transparent.


#12: Guna tisu atau sapu tangan

Tisu dan sapu tangan ni merupakan medium yang paling senang nak guna masa exam. Sedikit nota atau formula ditulis pada tisu dan sapu tangan tu dan digunakan untuk lap apa-apa yang patut masa peperiksaan. Bila nak tengok balik nota tu, buat-buat la lipat sapu tangan tu. So, boleh check if ada yang bawa sapu tangan semasa peperiksaan.

#13: Cikgu, nak pergi toilet..

Okay, yang ini memang cara paling selesa untuk meniru. Jangan terkejut kalau ada yang jumpa nota di toilet semasa musim peperiksaan. Mestilah nak meniru jawapan namanya tu. Paling senang, jangan beri pelajar ke tandas semasa peperiksaan walaupun kedengaran agak kejam.

#14: Tulisan braille buatan sendiri

Ini bukan untuk pelajar kurang upaya tapi merupakan salah satu cara untuk meniru. Caranya dua kertas diletakkan bertindih dan nota atau formula ditulis dengan menekan kuat masa  pada kertas bahagian atas. Bawa kertas yang di bawah tu semasa peperiksaan sebagai alas jawapan. Memang nampak kosong tapi sebenarnya boleh nampak formula yang ditulis tadi. Macam tulisan braille pula kan?

#15: Guna getah lebar

Cara ni dilakukan dengan meregangkan getah tu dan menulis nota atau formula atas getah yang diregangkan tu. Bila siap tulis, getah dilepaskan ke keadaan asal. Memang tak nampak apa-apa nota pun bila dah dilepaskan.

Nak lagi?

Korang pergi je Youtube dan search ‘cheating exam’, banyak gila teknik dan cara meniru yang diajar. And this one is my favourite: